Team

Marie-Anne Braeckman

Marie-Anne Braeckman

Ik studeerde af als kinesitherapeut aan het Hoger Instituut Coloma in 1993.

Mijn eerste specialisatiecursus was de interuniversitaire U.ZG.-U.Z.A. opleiding onder leiding van Prof. Wynendaele voor bekkenbodemkinesitherapie in 1995. Ik volgde mijn stage in het U.Z.A.

Ondertussen, sinds 2016 behaalde ik mijn bijzondere beroepsbekwaamheid in de pelvische -en perinatale kinesitherapie.

 

Nadien ging mijn interesse uit naar de Manuele lymfedrainage a.m. Vodder. Ik volgde deze opleiding o.l.v. Virginia Cool in 1999-2000.

De goede resultaten die ik behaalde bij mijn patiënten in mijn praktijk, maakten dat ik deze therapie meer en meer ging gebruiken en mijn expertise en ervaring deed groeien.

Momenteel maak ik deel uit van het docententeam van de Vodderschool in Belgie en leid ik mee nieuwe cursisten op.

 

Van 2009 tot op vandaag nog volg ik ook opleidingen in de craniosacraaltherapie volgens Upledger.

Dat deed ik aanvankelijk aan het Upledger Instituut België, maar momenteel volg ik de cursussen aan het Upledger Institute U.K.

Deze therapie vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, maar in het Verenigd Koninkrijk worden de lessen heel gelijkend gegeven.

Vandaar dat ik verkies om het kanaal over te steken.

 

En heel recent ben ik nog gestart met een Mulliganopleiding. Vol verwachting...

 

Hoogstwaarschijnlijk zal ik ook in de toekomst steeds blijven zoeken naar beste tools om patiënten zo goed mogelijk met hun klachten te helpen.

An Kiekens

An Kiekens

Ann studeerde aan het HIPB GENT.

Dit is het hoger instituut voor paramedische beroepen.

Zij studeerde af in 1984.

 

Ann volgde ook de opleiding Manuele lymfedrainage a.m. Vodder in 2013-2014.

En momenteel volgt ze de opleiding in de Fasciatherapie volgens Danis Bois gedoceerd door Paul Sercu.

Buiten de behandelingen in de praktijk, geeft ze op gepassioneerde wijze aquagym aan mensen die willen bewegen in water.

Laura Diricx

Laura Diricx

Ik ben afgestudeerd in 2020 aan de VUB, met als afstudeerrichting neurologie. Dit om patiënten met parkinson, ms, CVA,... terug te helpen revalideren. Ik heb een breed interesseveld in de algemene kine, wat ik ook zeer graag doe. 

Onlangs volgde ik de cursus dry needling, voor triggerpunt behandelingen. Momenteel ben ik ook bezig met de opleiding dierenfysiotherapie aan de Ugent. 

In de toekomst ga ik zeker nog andere bijscholingen of opleidingen volgen om de patiënten zo goed mogelijk te behandelen.

Terug naar boven