Cardiale revalidatie

Na een acuut hartprobleem is het absoluut aangeraden om een fysieke training op te starten. Daarbij is het zeer belangrijk dat dit onder de juiste begeleiding gebeurt. Voor deze begeleiding kan je een beroep doen op cardiale revalidatiecentra.

Echter niet iedereen volgt deze therapie graag in groep in het ziekenhuis, vandaar dat wij ook een individuele behandeling op maat voor cardiale revalidatie aanbieden.

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten die zo’n training volgen, 20 tot 30% minder kans hebben op overlijden. Men kan dus stellen dat een revalidatieprogramma een zeer verstandige keuze is. Cardiale revalidatieprogramma’s zijn voornamelijk multidisciplinair. Dit betekent dat verschillende aspecten van de hartpatiënt onder de loep worden genomen en een verandering in de levensstijl wordt voorgesteld.

 

Taping

Taping heeft vele rollen zoals de ligamenten en kapsels van instabiele gewrichten te ondersteunen door het beperken van overmatige of abnormale anatomische beweging. Taping verbetert ook de proprioceptieve feedback van de lidmaatschap of gewricht. Tot slot kan taping ondersteuning bieden bij verwondingen aan het spier-pees-eenheden.

Terug naar boven